Just-Nu-Priser!

Kimple 460 Explorer D

Hela familjens sjö-SUV med dubbla pulpeter

460 Explorer D är en sportig och robust styrpulpetbåt med brett användningsområde. Tack vare att båten är lättdriven klarar den ett brett spektrum av motorer med bibehållet bra prestanda. Från 25 till 50 hk. En öppen inredning utan fasta bänkar gör båten flexibel och ger stor lastkapacitet. 460 Explorer D har tre lastutrymmen, ett stort i aktertoften, ett i förtoften och en låsbar plastlåda som även fungerar som extra säte.

Ny innovativ skrovform

Ovanligt lättdriven båt med bättre fartegenskaper är de flesta båtar i klassen. Den nya skrovformen har 12 graders bottenvinkel i aktern och succesivt ökande vinkel mot fören. Dessutom breda dubbla knäckspant, eller ”chines”. Dessa innovativa detaljer ger ökad stabilitet, minskar sidosprut av vatten, minskar svallvågorna samt ger högre toppfart. Skrovet är kraftigt med 2 mm marinaluminium i sidorna och 3 mm i botten.

Helsvetsat och tåligt skrov

460 Explorer D är förberedd för montage av fast tank och har stort förvaringsutrymme för batteri, bränsle med mera under aktertoften. Det helsvetsade skrovet med kraftiga förstärkningar av skrovet gör båtarna mycket styva och tåliga mot slag, kontakt med stenar med mera. Båtarna är utrustade med golvdurk i halkskyddad aluminium, elektrisk länspump, grabbräcken längs relingen i aktern, räddningsstege samt hajfena.


460 Explorer D är tillverkade av Marinaluminium. Ett material som kännetecknas av hög korrosionsbeständighet, hög beständighet mot utmattning, lättbearbetat och hög tålighet mot kemikalier. Alla båtarna har flytelement i tofterna vilket gör dem praktiskt taget osänkbara.


CE-märkt i kategori C, ”Kustfarvatten och inomskärs”. Vindstyrka upp till och med 6 Beaufort (ca 12 m/sek) och en signifikant våghöjd på upp till och med 2 m.


Standardutrustning


 • Stuvutrymmen i aktertoft, förtoft och packlåda i plast
 • Isolerande dynor på tofterna
 • Golv i halkfri aluminium
 • Handtag i aktern
 • Stävögla klass 3
 • Grabbräcken i akter
 • Hajfena i fören
 • Flytelement i tofterna samt under golv

I paketpris motor: så ingår montering av motor, Batteribox och batteri. Samt startservice. 

Data/Specifikationer
Specifikation Längd: 4,60 m Bredd: 1,87 m Vikt: Ca. 275 kg Passagerare: Max 5 pers Lastvikt: Max 511 kg Motor: Max 37 kW / 50 hk Höjd på Akterspegel: 51 cm, lång rigg Skrovtjocklek botten: 3 mm Skrovtjocklek bord: 2 mm

Skriv en recension

OBS: HTML översätts inte!
    Dålig           Utmärkt

Kimple 460 Explorer D

 • Artikelnummer: Kimple 460 Explorer D
 • Webblager: Just-Nu-Priser!
 • 94 900.00 kr
 • Exkl moms: 75 920.00 kr

Tillgängliga alternativ

Taggar: Kimple 460 Explorer kimple, explorer

Lagersaldo i webbshop

Vid beställningar online gäller 1-5 dagars leveranstid från vårt webblager. Vi har även lagerförda produkter för direkt leverans i vår butik på Värmdö. Ring oss gärna och kolla om den produkt du vill ha finns i butiken: 08-571 685 70. Observera att priserna ofta är lägre i vår webbshop än i vår fysiska butik. Du kan beställa online och hämta i vår butik på Värmdö!