Propeller Tohatsu

Propellrar har två grundläggande dimensioner; diameter och stigning. Diameter är det avstånd som mäts över propellernavlinjen från cirkelns ytterkant som utgörs av propellerns blad under rotation. Pitch är avståndet som en båt kommer att färdas om den roteras ett varv utan att glida. Vid beskrivning av en propeller anges både diameter och stigning. Diametern refereras först och tonhöjden är andra. Därför skulle en 12 "x 9" propeller ha en 12-tums diameter och en 9-tums bladhöjd.

Teoretiskt sett skulle en propeller med en 14-tums stigning, när den roterades ett helt varv, skjuta fram en båt 14 tum genom vattnet. I verkligheten kommer inget 14-tums stigblad att skjuta fram en båt 14 tum med ett helt varv. Denna varians kallas för glidning

I allmänhet ökar din topp-end-hastighet, men minskar din acceleration (reducerar din "hålskott" -effekt genom att byta till en högre pitch-prop. Å andra sidan ökar ditt hålskott om du minskar planen men offrar en del av din topphastighet. Om hålskottshastigheten är viktig för dig, till exempel om du drar vattenskidåkare för det mesta, skulle du vilja gå med en lägre pitch-prop och offra en del av din topphastighet men öka din hålskottshastighet för att få upp skidåkarna snabbare.


Propellerns urvalsdiagram kan användas för att välja rätt propeller för din Tohatsu utombordare. Kom ihåg att i alla applikationer kan avvikelser i prestanda uppstå på grund av de olika båtskrovkonstruktionerna, den slutliga bärlasten och dina speciella behov.

Valet av rätt propeller gör att motorn kan få fullt varvtal och den angivna hästkrafterna. Motorhästkrafter är mycket nära besläktade med varvtalet som utombordaren kan få. Med andra ord, om utombordaren inte kan nå sitt angivna varvtal, kan den inte nå dess angivna hästkrafter. Vi hoppas att detta urvalsdiagram hjälper dig att fatta rätt beslut när du väljer en propeller för din Tohatsu utombordare.

I kategorierna nedan finns tabeller där du kan du klicka på artikelnumret för att komma till produkten.Förfina sökningen